Min historia

Det började med en idé om en justerbar hög barnstol. Året var 1995 och jag hade studerat till Utvecklingsingenjör i Halmstad och sen startat ett företag runt examensprojektet som var en märkning för elkablar. Jag sålde in projektet till Fleximark AB i Malmö och fick driva projektet som konsult. Samtidigt sökte jag efter fler ben att stå på där min nyvunna kunskap som produktutvecklare kunde nyttjas. Båtlås och markeringsknapp för golfare var produkter som utvecklades men inte slog. 

Förutom de erfarenheter jag samlade på mig på dessa projekt så träffade jag Anders Fällman som senare blev min kompanjon och vapendragare i många år. Anders hade precis fått barn och såg en affärsmöjlighet i att tillverka och sälja barnmöbler. Efter en resa till Slovakien med Anders som jag mest kommer ihåg som en enda lång brainstorming-session så fick jag en konceptidé på en ställbar hög barnstol som vi tillsammans utvecklade till det som blev Svanstolen.

Vi hittade en mycket duktig fabrikör i Småland, Sven-Olov Svensson på Svensson och Linnér AB i Rörvik som trodde på oss och våe idé. Samtidigt förde vi diskussioner med Inge Ohlsson på Babyproffskedjan som mot ensamrätt i Sverige köpte den första ordern om 500 enheter.  Detta blev grunden till Svan AB. Företaget växte, vi utvecklade fler produkter och expanderade till fler marknader, till att omsätta 16 miljoner och ha 8 anställda, 2012 såldes Svan AB det till den Amerikanska distributören Scandinavian Child inc.

Barnen Alva och Moa blev testpiloter och fotomodeller för ett antal nya produkter som togs fram i företaget och har växt upp med företagande runt sig. Alva går nu på gymnasiet och har startat UF företag med framgång.

 

Min fru och mina barns mor Julia drabbades under den här tiden av bröstcancer som opererades och som vi hoppades i och med detta tillsammans med cellgifter var en besegrad sjukdom men 2012 kom det svåra beskedet att cancern hade spridit sig och bildat en hjärntumör. Efter flera nya operationer, strålning och cellgifter så visar det sig ändå att cancern spridit sig i hela kroppen och efter mycket kämpande dör Julia den 3de september 2013. De närmaste åren därefter får läggas på överlevnadskontot. För att överleva en sådan tragedi så tror jag att det är viktigt att man fortsätter med sina rutiner; man går upp på morgonen, klär sig, borstar tänderna, går till jobb och skola, går på sina aktiviteter och tränar som man alltid har gjort.

Rutiner har den effekten att man inte behöver uppbåda mer än minimal entusiasm och vilja utan beslutet är taget för länge sedan. På det sätten behöver man inte utsätta sig för beslut huruvida man skall göra sådana triviala saker som spela bandy eller rida när ens fru eller mor har gått bort. Man kan man intala sig och säga det är det här vi gör i den här familjen så nu fortsätter vi med det.. Kanske vi inte kommer att vara riktigt närvarande eller börja gråta utan förvarning men vi är med i gemenskapen och vissa stunder skrattar vi också med för att just i den lilla lilla stunden så är det faktiskt riktigt skönt.

Jag försökte göra saker under den här tiden som jag tyckte var roligt innan även om det var svårt att uppbåda någon glädje i stunden och en sak som jag uppskattar mycket är att designa och utveckla produkter och i första hand barnmöbler och här på Älva of Swedens hemsida ser ni ett par av mina alster som har kommit till under denna tid.


Älva of Sweden kommer ifrån att jag ville att namnet skulle anknyta till mina barn Alva och Moa. Alva vår förstfödde heter även Felicia Elin vilket gör henne till Alva, FE och Älva. Moa min yngsta dotter får istället inspirera med sitt öppna och nyfikna sätt.


Hur gick det sen?  Är det möjligt att komma tillbaka och njuta av livets glädjeämnen igen?
Jo, en vinterdag 2016 kom Annika in i mitt liv med solsken och musik. Vi träffades på en vinterbal och jobbar sedan dess tillsammans för att bevisa att kärlek kan spira och blomstra även om man har gråa tinningar och mycket med sig i bagaget.

 

Tack för att ni lyssnat.
Kjell Hagström

Halmstad

mars 2019

Moafågeln

Älva of Sweden


"- för kreativa, lekfulla barn med föräldrar som minns hur det är att vara liten"

ÄoS AB

Linjegatan 3D

         30250 Halmstad,

         Sweden

Retur policy


Ångerrätt/Öppet köp i 14 dagar
Vi erbjuder 14 dagars öppet köp vid oanvänd vara med obruten förpackning. Du som kund står för returfrakten. Vill du utnyttja öppet köp så skicka tillbaka varan väl förpackad tillsammans med kvitto och anmärkning om att du vill utnyttja öppet köp. 

Följ oss påFrakt


Vi skickar med DHL eller med posten brev inom Sverige samt med UPS eller Posten brev utomlands.

 Vi accepterar följande betalningslösningar.

© Copyright. All Rights Reserved.